Kompendium wiedzy o AQQ

Opis

Logo

Autoryzacja kontaktów
W sieci Jabber istnieje autoryzacja. Zapewnia ona prywatność. Jeśli ktoś doda Cię na swoją listę kontaktów to ta osoba nie zobaczy Twojego statusu ani opisu dopóki mu na to nie pozwolisz, czyli nie autoryzujesz go. Jeśli chcesz, to możesz włączyć automatyczną autoryzacje kontaktów - wystarczy wejść w menu "Program" >> "Ustawienia" >> "Konfiguracja " >> "Tylko dla zaawansowanych użytkowników" i zaznaczyć opcję "Automatyczna autoryzacja kontaktów". Po wykonaniu tej czynności kontakty będą mogły dodać Cię na swoją listę znajomych bez konieczności autoryzowania ich. Gdy dodany przez Ciebie kontakt autoryzuje Cię, dostaniesz o tym powiadomienie.

Jeśli chcesz zobaczyć, kto ma Ciebie na liście, możesz włączyć pokazywanie obserwatorów (osób, które autoryzowaliśmy, lecz sami nie mamy od nich autoryzacji). Aby to zrobić wejdź w menu "Program" >> "Ustawienia" >> "Podstawowe ustawienia" >> "Start programu, opisy, domyślny język" i zaznacz "Wyświetlaj obserwatorów". Od teraz na liście kontaktów pojawi się nowa grupa "Obserwatorzy", w której będą kontakty z dodatkową ikoną obserwatora .
Artykuł dodał: Deadmaster, dnia: 15 wrzesień 2012. Ostatnia aktualizacja: brak.